Home / Tripa / Ndryshe / Shqipëria e shpallur Mbretëri demokratike para 89 viteve

Shqipëria e shpallur Mbretëri demokratike para 89 viteve

Asambleja Kushtetuese më 1 shtator 1928, votoi unanimisht duke e shpallur Shqipërinë, Mbretëri demokratike, parlamentare, të trashëgueshme dhe Zogun I, Mbret të Shqiptarëve.

Mbreti Zogu I kishte katër vjet që ishte bërë i gjithëpushtetshëm si rezultat i aftësive të tij, por edhe gabimeve të rënda që bën kundërshtarët. Largimi i Princ Vidit që kishte lënë shtegun hapur, pasi nuk kishte abdikuar, forma e regjimit ndryshonte natyrshëm.

Kjo ishte një arsye më shumë për të shpallur……
Tetova Jonë:

Leave a Reply

x

Check Also

Zbulohen fosile kafshësh, nëntë milionë vjet të vjetra në Turqi

Në kompleksin ndërtimor të objekteve banesore në Gylsehir, të qytetit turk Nevsehir, ...

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com