Home / Tripa / Kuriozitete / Njerëzit me sy ngjyrë blu kanë 3 gjërat më të veçanta. Zbulojini!
Loading...

Njerëzit me sy ngjyrë blu kanë 3 gjërat më të veçanta. Zbulojini!

Sytë ngjyrë blu janë si deti, ku edhe mund të humbisni në to.

Në disa kultura njerëzit me sy blu konsiderohen si një lloj mallkimi, ndërsa në të tjera shihen si tipar bukurie. Ekspertët, kanë zbuluar disa fakte interesante që tregojnë se personat që kanë sy blu janë më të veçantë nga të tjerët, të cilët janë me ngjyrë më të errët.

1. Tërheqin shpejt vëmendjen dhe preferohen më shumë
Studimet tregojnë se njerëzit me sy blu janë shumë tërheqës, në krahasim me ata të cilët janë me ngjyrë të errët. Disa sugjerojnë se ky mund të jetë një refleks i pavetëdijshëm, i cili bën që këta persona të preferohen më shumë.

 

2. Përballojnë dhimbjen më shumë
Sipas një studimi të kryer nga Universiteti i Pitsburgut, njerëzit me sy ngjyrë të kaltër e përballojnë dhimbjen më shumë se të tjerët. Femrat me sy blu e kanë më të lehtë lindjen e një fëmije, se të tjerat me sy të errët.

 

3. Janë më inteligjentë
Shkencëtarët besojnë se ngjyra e syve mund të vendosë çfarë një person mund të arrijë në jetë. Studimet kanë treguar se shumica e njerëzve me sy blu janë më të mirë në çështjet që përfshijnë mendimtarët strategjikë, sesa njerëzit me sy me ngjyrë të errët.

The post Njerëzit me sy ngjyrë blu kanë 3 gjërat më të veçanta. Zbulojini! appeared first on Estrada Shqip.

Tetova Jonë:

Leave a Reply

x

Check Also

Ja Pse Danimarka është shteti më i lumtur në botë

Danimarka vitet e fundit është shpallur si shteti ku njerëzit kanë nivelin ...