Home / Art dhe Kulturë / Ndryshe / Le Temps (1913): Nisma e Dervish Himës në Sarajevë për mbrojtjen e interesave shqiptare ndaj makiavelizmit sllav
Loading...

Le Temps (1913): Nisma e Dervish Himës në Sarajevë për mbrojtjen e interesave shqiptare ndaj makiavelizmit sllav

Gazeta franceze, « Le Temps », ka botuar, të martën e 14 janarit 1913, në faqen n°2, intervistën e Dervish Himës në lidhje me pretendimet shqiptare.

Atdhetari dhe publicisti i njohur shqiptar, i cili gjendej asokohe në Sarajevë, kishte për synim grupimin e figurave të njohura shqiptare që jetonin në Bosnje.

Kjo nismë do të mundësonte njëkohësisht mbrojtjen e interesave shqiptare pranë qeverive (fuqive) kontinentale dhe vënien në pah të hordhive sllave ndaj popullit tonë.

Në vijim, do të……
Tetova Jonë:

Leave a Reply

x

Check Also

Intervista e Ismail Qemalit në Vjenë: Ne nuk kërkojmë autonomi, por Pavarësi

Nga: Aurenc Bebja Gazeta franceze, “Journal des Débats Politiques et Littéraires”, ka ...

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com