Home / Tripa / Kuriozitete

Kuriozitete

Si përshkruhej dasma shqiptare e viteve 80-të në mediat franceze

“Të qara me ulërima deri sa të dëgjonte i fundi i katundit ose i lagjes…, se kështu e donte zakoni”. Media franceze e përshkruante ceremoninë e dasmës, të qarat e nuses si të ishte dita e saj më e tmerrshme. ...

Read More »

Zgjidh një kafshë dhe mëso karakterin që ke (Do shokoheni me ujkun)

E zgjodhët kafshën që ju pëlqen më shumë? Shikojeni mirë foton dhe lexoni mesazhin që kjo kafshë ka për t’ju treguar: Koala Veçoritë e saj kryesore janë barazia, drejtësia dhe neturaliteti. Ndiheni mirë kur ngushëlloni të tjerët. Ndonjëherë keni një ...

Read More »

Pesë misteret më të mëdha në histori të njerzimit

Edhe përkundër faktit që shkencëtarisht janë zbardhur të gjitha aspektet e jetës, megjithatë ekzistojnë disa gjëra për të cilat edhe sot e kësaj dite nuk dihet se çfarë ka ndodhur. Këto janë disa nga misteret që shkencëtarët i kanë futur ...

Read More »

Ja Pse Danimarka është shteti më i lumtur në botë

Danimarka vitet e fundit është shpallur si shteti ku njerëzit kanë nivelin e lumturisë më të lartë në botë.Për të shuar kuriozitetin na vjen në ndihmë Dan Buettner, eksplorues i “National Geographic”dhe autor i librit “The blue Zones of Happiness: ...

Read More »

E vërteta që fshihet pas kruajtjes së dorës: do të merrni para apo lajm?

Çfarë do të thotë nëse të kruhet dora jote e majtë? Po e djathta? Ka shumë bestytni që mbizotërojnë në kulturën tonë, por ndoshta numri më i madh i tyre ka të bëjë me paratë. Ndoshta sepse ajo pjesë na ...

Read More »

Krijesa e veçantë zbulohet pas 10 vitesh në shkretëtirën australiane

Një krijesë e vogël e admirueshme dhe agresive është rizbuluar në shkretëtirën australiane. Ajo nuk ishte parë për më shumë se 100 vjet. Mulgarja e kreshtës (Dasycercus cristicauda) ka qenë e njohur në qytetin NSË vetëm nga fragmente të kockave ...

Read More »

Dy emrat më të gjatë e më të shkurtër në Kosovë

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka përpiluar një raport për emrat dhe mbiemrat në Kosovë, përgjatë viteve 2001 deri më 2017. Bazuar në të dhënat e disponueshme, në Kosove janë gjithsej 68,122 emra. Emri më i gjatë (me më ...

Read More »

Video e “monstrës” në Liqenin e Pogradecit bën xhiron e botës

Video e filmuar në Pogradec, ku duket sikur një krijesë e çuditshme zhytet ngadalë në ujë ka bërë xhiron e mediave botërore. “Monstra e Lok- Nis me pushime në Liqenin e Prespës në Pogradec” shkruajnë mediat e huaja. Ajo që ...

Read More »

Historia e fshatit “Kalachit” që u përball me sëmundjen e gjumit & seksit

Ata që jetojnë në fshatin e Kalachit, që është në kufirin rus të Kazakistanit kishte një problem me sëmundjen e “gjumit”. Edhe pse banorët e fshatit kanë fjetur në tre vitet e fundit, ata ishin “gjysmë të zgjuar” duke përjetuar ...

Read More »

Qendra tregtare ku femrat marrin burra me qira

Qindra femra fundjavën e kaluar hynë në një qendër tregtare në Haikou të Kinës për të marrë një burrë me qera me një çmim prej 0.15 dollarë në orë. Gjashtë beqarë qëndronin në ktui neoni ndërsa qendra tregtare filloi shërbimin ...

Read More »