Home / Rinia Jonë

Rinia Jonë

Sonte të gjithë tek “Ultra Caffe” – Tetovë për ta ndihmuar Florentin, ai ka nevojë për ne!

Studentët e Fakultetit të Shkencave të Mjekësisë – UT për studentin, kolegun e tyre të ri 20 vjeçar që vuan nga sëmundja e leukemisë akute, Florent Hoxha, organizojnë mbrëmje humanitare e cila do të mbahet sonte në “Ultra Caffe” në ...

Read More »

Frika për të dal dhe të bëjmë jetë nate në Tetovë!

                                Piktorja shqiptare dhe aktivistja e Komitetit të paqes – The International Women’s Peace Group Arbenita Meta, shpreh shqetësimin për disa incidente që ndodhën ditëve të ...

Read More »

Rinia shqiptare nuk është e vetëdijshme për forcën që e posedon, duhet angazhim

Të rinjve në Maqedoni u kanë mbetur dy alternativa, të instrumentalizohen nga partitë politike ose të marrin rrugën e mërgimit. Ky fenomen paraqet shqetësim për një “tru” të rinisë që ka mbetur në Maqedoni e që do të jetë bartëse ...

Read More »

Asani:A ka racë më të poshtër , kur politika e flliqur e pushtetit instalohet edhe tek studentet?!

REAGIM:Jasir Asani Po e pyes veten a thua vallë ka racë më të poshtër, kur politika e flliqur e pushtetit instalohet edhe tek studentet atëher të jeni të bindur se ai shtet nuk ka funksionuar asnjëher, nuk funksionon dhe as ...

Read More »

Aziz Sulejmani: KUNDËR KUJT PROTESTOJNË?

Jam i tmerruar tek shoh studentët dhe nxënësit e moshës sime që kanë braktisur mësimin dhe kanë dalur rrugëve të protestojnë për “Maqedoni të përbashkët” dhe kundër zyrtarizimit të gjuhës shqipe në nivel nacional. Ka disa ditë që unione studentësh ...

Read More »

Testimi Ekstern, Nxënësit , Profesorët dhe Vlersimi!

Shkruan Ardonit Ismaili: Sot, ne disa nxënës të gjimnazit të Tetovës “Kiril Pejçinoviç” dhamë opinionet tona publike para Televizionit Art me rastin e fillimit të Testimit Ekstern për maturantët. Të gjithë të intervistuarit, përfshirë, edhe udhëheqsinë e këtij instucioni patëm ...

Read More »