Home / Karriera

Karriera

Kompanitë vendore kanë frikë të vendosin inovacione

Për projekte inovative janë shfrytëzuar vetëm nëntë për qind prej 9,5 milionë eurove të cilat i ka në dispozicion shteti deri nga mesi i vitit 2019 përmes projektit të Bankës Botërore. Nga Fondi për inovacione dhe zhvillim teknologjik paralajmërojnë nxitjen ...

Read More »

1 deri në 5 drejtorë janë psikopat! Studimi që po ‘çmend’ njerëzit

Sipas psikologut të mjekësisë ligjore, Nathan Brooks, që kreu studimin, rezultatet treguan se bizneset duhet të përmirësojnë shqyrtimin e tyre të rekrutimit të punonjësve. Brooks tha se rekrutuesit priren të përqendrohen në aftësitë dhe jo në karakteristikat e personalitetit dhe ...

Read More »

OJQ Multikultura bënë thirrje për vullnetarë

Multikultura njofton se për shkak të zgjerimit të aktiviteteve të organizatës, janë të ftuar të gjithë nxënësit dhe studentët, e të gjitha komuniteteve që jetojnë në Maqedoni, të cilët janë të interesuar që të japin kontributin dhe ndihmën e tyre ...

Read More »

Rritet treguesi i besimit në sferën e ndërtimtarisë në Maqedoni

Sipas vlerësimit të udhëheqësve të subjekteve afariste të sferës së ndërtimtarisë, është rritur treguesi i besimit për 0.7% në tremujorin e dytë të këtij viti, krahasuar me tremujorin e mëparshëm. Krahasuar me të njëjtin tremujorë të vitit 2016, treguesi është ...

Read More »

Panair për punësim në Tetovë

Agjencia për Punësim e Republikës së Maqedonisë sot do të organizojë Panair për Punësim në Tetovë. Panairi, siç paralajmërojnë, do të mbahet në Qendrën për kulturë “Ilia Anteski-Smok” në të cilin do të marrin pjesë punëdhënës dhe të papunë nga ...

Read More »

Organizohet konferencë për rregullativë më të mirë të biznesit në Maqedoni

Në kuadër të projektit të USAID-Partneritet për rregullativë më të mirë të biznesit sot do të mbahet konferenca me temë ‘Sfidat aktuale të komunitetit afarist nga sfera e rregullativës ligjore’. Në konferencë do të flasin ambasadori në Maqedoni, Jess Baily, ...

Read More »

Trajnime zvicerane për hotelieri dhe turizëm

Trajnime të larta zvicerane për hotelieri dhe turizëm do të promovohen sot në Shkup. Promovimin e organizon programi zviceran për rritjen e punësimit të tregut në bashkëpunim me akademinë prestigjioze Suis hotel menaxhment nga Lucerni dhe Ministrinë e Ekonomisë. Në ...

Read More »

Panairi i bankave dhe institucioneve financiare

­ Pesëmbëdhjetë banka, kompani të sigurimeve dhe fonde investimesh prej sot deri më 14 të këtij muaji do të marrin pjesë në Panairin për banka “Ditët e Financave”. Vizitorët do të kenë mundësi për të mësuar në lidhje me ofertat ...

Read More »

OEMVP përmbyll karvanin me bizneset e Tetovës

Me takimin sot me bizneset e Tetovës, Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore e përmbylli Karvanin e saj të gjashtë me rradhë, gjatë të cilit në periudhën Prill – Maj 2017 vizitoi bizneset në qytetet e ndryshme të Maqedonisë. Këtë vit, ...

Read More »

Tre medalje të arta për kuzhinierët nga Maqedonia në Izmir

Ekipi i Asociacionit të Maqedonisë së kuzhinierëve dhe shefave – GastroMak Maqedoni, fitoi tre medalje të arta në Garën e parë gastronomike internacionale në Izmir, Turqi, që u mbajt nga 6 deri më 8 maj të këtij viti. Ekipi i ...

Read More »
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com