Home / Art dhe Kulturë / Manifestime

Manifestime

Javët e Kulturës Shqiptare në Austri nga 17 nëntori

Me qëllim të paraqitjes në mënyrë sa më dinjitoze të kulturës dhe artit shqiptar, në Austri që nga 17 nëntori, fillojnë  Javët e Kulturës Shqiptare. Sipas organizatorëve synim i një festivali të tillë është rritja e numrit të shikueshmërisë dhe ...

Read More »

Festivali i arteve bashkëkohore AKTO mbahet për herë të 12-të

Në suaza të edicionit të 12-të të festivalit të arteve bashkëkohore AKTO, sot do të mbahet debati publik “Çfarë shtëpi e oficerëve na duhet?”, në parkun e Shtëpisë së oficerëve në Manastir. Në këtë debat, siç informojnë organizuesit, do të ...

Read More »

Me koncert të Orkestrës Simfonike të RTSH-së hapet Sheshi Skenderbej në Shkup

Hapja zyrtare e projektit më të madh urbanistik në Komunën e Çairit – Sheshit Skenderbej do të shënohet sot me Koncertin e Orkestrës Simfonike të Radio Televizionit Shqiptar. Siç njoftojnë organizatorët e këtij evenimenti, Komuna e Çairit, Qendra Informative Kulturore ...

Read More »

DISKRIMINIMI NË VEPËR: Shqipja as në ueb faqen e MSP-së!

Mbrëmjet Strugane të Poezisë”, përpos që nuk kanë asgjë shqiptare në skemën programore, e njëjta nuk ka përfshi gjuhën shqipe as në ueb faqen e saj. Drejtori i Festivalit Mite Stefoski ka thënë se është me rëndësi poetët të kuptohen ...

Read More »

Ditët e Nënë Terezës fillojnë të shtunën

Në ditëlindjen e Shën Nënë Terezës, në Katedralen e Kryeqytetit të Kosovës, të shtunën do të bëhet hapja e “Ditët e Nënë Terezës”, të cilat do të zgjasin deri më 5 shtator. Sipas një njoftimi të Ipeshkvisë së Kosovës, kjo ...

Read More »

Sot fillon festivali “Mbrëmjet strugane të poezisë”

Me mbjelljen e drurit dhe lexim poetik për nder të fituesit të “Kurores së artë”, Charles Simic, sot në Strugë do të fillojë festivali “Mbrëmjet strugane të poezisë. Hapja zyrtare e edicionit të 56-të të festivalit është planifikuar për sonte ...

Read More »

Manifestimi ‘Vala e Re Kulturore’

Ministria e Kulturës informoi se ka filluar afati i dytë i konkursit për dorëzimin e aplikimeve për organizimin e ngjarjeve kulturore-artistike në kuadër të manifestimit ‘Vala e re kulturore’, që do të zgjasë deri në shterjen e buxhetit të manifestimit. ...

Read More »

Sheshi Skënderbej në Shkup do të përurohet me aktivitete të ndryshme kulturore (FOTO)

Nga data 25 gusht, SHESHI SKENDERBEJ do të jetë epiqendra e një numri të madh aktivitetesh të larmishme kulturore dhe artistike për të gjitha gjeneratat. Këtë e ka bërë të ditur vet kryetari i komunës së Çairit Izet Mexhiti në ...

Read More »

Austri, trupat vishen nga ngjyrat në festivalin botëror të body painting (FOTO)

Artistët dhe modelët janë takuar në Klagenfurt të Austrisë duke pikturuar me ngjyra trupat e zhveshur. Edhe këtë vit Festivali botëror i body painting nuk ka reshtuar së befasuari. Punimet e artistëve i kanë dhënë jetë një show ku trupat ...

Read More »

Galeria e Arteve Pamore – Tetovë sjell kolonin artistike ndërkombëtare “Tetova 2017”

Instituti Nacional Galeria e Arteve Pamore Tetovë organizon për herë të VIII-të kolonin artistike ndërkombëtare “Tetova 2017” nga data 17.07.2017 – 21.07.2017 në hapësirat e Hotel Scardus në Kodrën e Diellit – Tetovë. Pjesmarrës në kolonin artistike ndërkomëtare janë gjithësej ...

Read More »
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com